• Betala säkert med Klarna Frågor? Maila oss på [email protected] Fri frakt på ordrar över 500 kr! Cookie-inställningar
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

KLOCKA - TIDLÖS - ORGINAL 40MM GRÅ URTAVLA - GULD MILANESISK

  • 3 293 kr

Dela
Leverantör: TIDLÖS

BESKRIVNING:

The Orginal är den första, 100 % egendesignade TIDLÖS- klockan och som sådan förkroppsligar den andan och själen i varumärket som är oupplösligt bundet till norra Skandinavien, ett land av renhet, enkelhet och enastående naturlig skönhet. 

I denna arktiska region står tiden stilla med oändliga sommardagar och långa vinternätter som omsluter den naturliga världen i fridfull frid, endast bländad av de magiska färgerna i det mystiska norrskenet. 


Strävan efter en design som återspeglar denna region motsvaras endast av vår strävan efter perfekt tillverkning och av denna anledning är alla Orginal-klockor "Swiss Made" , vilket säkerställer den högsta kvaliteten på hantverk som är känt inom klockindustrin.   Genom att göra det förblir Orginal trogen TIDLÖS- namnet och dess uppdrag att designa och tillverka en verkligt klassisk, "tidlös" klocka.

Som du kan förvänta dig av en skandinavisk klocka, uttrycker Orginal också enkelheten, minimalismen och funktionaliteten hos alla fantastiska skandinaviska designs med skarpa, tydliga och rena linjer utan krångel eller onödig komplexitet.   Som sådan var Orginal designad för både män och kvinnor som delar idealen för modern skandinavisk livsstil och som söker ett liv som är enkelt och rent i sin kärna. 


Originalet har ett 40 mm hölje i rostfritt stål, som även finns tillgängligt med en PVD-finish i svart, gult guld och rosa guld, och rymmer ett schweiziskt tillverkat kvartsverk som säkerställer exakt tidtagning hela tiden, oavsett om det är på bärarens handled eller i vila. Minut- och timmarkörer är djärva och enkla, medan ett val av vit, blå, grå eller grön urtavla skyddad av en safir, reptålig kristall ger optimal klarhet och läsbarhet. 

Maximal funktionalitet säkerställs vidare av en snabbkopplingsmekanism för alla remmar/armband, vilket gör att varje klocka kan kläs upp eller ner, på bara några sekunder, för att passa bärarens humör och varje tillfälle, formellt eller informellt.   Remmar finns i ett brett utbud av material, inklusive läder, gummi och NATO, medan två armband i rostfritt stål, Milanese (eller mesh) och länkade, ger ytterligare två alternativ.


Slutligen har Orginal ett antal unika designfunktioner inspirerade av dess födelseplats, inklusive:


  • En dekorativ krona – varje krona har formen av hjortron, ett sällsynt, högt uppskattat apelsinbär som växer vilt i norra Skandinavien under bara några korta veckor varje sommar. Vi valde att dekorera originalet med denna naturliga juvel och ge den den speciella utmärkelsen att den placeras bredvid klockan 4-markören.
  • Utsmyckade urtavlor – varje urtavla är unikt dekorerad med en serie koncentriska cirklar för att förstärka polcirkeln som går genom hjärtat av norra Skandinavien och som representerar både en viktig geografisk och psykologisk gräns.
  • Quiltade läderremmar – inspirerade av samerna som bor i norra Skandinavien och vars traditionella textildesign ofta har diamantformer, varje läderrem är diamantsydd vilket skapar ett lyxigt quiltat utseende och textur. 
  • Färgad sekundvisare – varje urtavla har en sekundvisare vars färg står i kontrast till minut- och timvisare. Dessa färger är inspirerade av färger som är vanliga i den arktiska regionen, från den ljusa men olika vita snön och isen till de fascinerande virvlarna av blått, grönt och rosa från norrskenet och vinternätternas svärta.

Inspirerad av de oändliga vyerna av tid och rum i norra Skandinavien och väckt till liv av århundraden av schweiziskt hantverk, påminner Orginal oss om att hålla livet rent och enkelt och att återupptäcka oss själva i nuet.